Natanja Fase & Glenda van Ringelenstijn

06-51272120

 
line decor
  HOME    VOLGENDE    
line decor
   
 
KRAAMTIJD

De verloskundige heeft de medische supervisie en de eindverantwoordelijkheid over het kraambed. De dienstdoende verloskundige bezoekt jullie in de eerste week na de bevalling ongeveer 3 keer thuis. De kraamverzorgende geeft advies en begeleiding gedurende de verzorging en zal direct met de verloskundige overleggen wanneer zij dit nodig acht. De verloskundige en de kraamverzorgende proberen door mondeling en schriftelijk overleg (kraamzorgplan) het beleid en de te geven voorlichting op jullie specifieke situatie af te stemmen.

Binnen drie werkdagen moet de baby worden aangegeven in de gemeente waar het geboren is. Meestal wordt dit gedaan door de partner maar het kan ook door iemand die aanwezig was bij de geboorte. Vergeet niet om een legitimatiebewijs trouwboekje of vaderschapserkenning mee te nemen.

De hielprik neemt de verloskundige tussen de 4de en 8ste dag na de geboorte af.
Geef je volledig borstvoeding dan moet je vanaf de 8ste dag tot 3 maanden elke dag 25 microgram vitamine K aan je baby geven. Vanaf de 14de dag tot 1 jaar moet je de baby 400IE vitamine D per dag geven. Op de verpakking staat hoeveel druppels dat zijn.

De eerste 10 dagen na de bevalling hebben wij de verantwoordelijkheid over moeder en kind. Na die tijd neemt de huisarts de zorg voor jou en de baby over. Ook bij het consultatiebureau kun je terecht met vragen over de groei van het kind. Tot 6 weken na de bevalling mag je ons altijd bellen met vragen die nog te maken kunnen hebben met de zwangerschap of bevalling. En na 6 weken zien we jou en jullie kind graag terug op nacontrole.