Natanja Fase & Glenda van Ringelenstijn

06-51272120

 
line decor
  HOME    VOLGENDE    
line decor
   
 
Eerste afspraak

Bel gerust direct voor het maken van een afspraak. Zo vroeg in de zwangerschap zijn er vast weinig mensen die ‘het al weten’. En de verloskundige hoeft geen moeite te doen om dat geheimpje goed te bewaren. Je kunt vragen stellen en krijgt meteen enkele belangrijke adviezen. Zorg dat je je verzekeringsgegevens en de datum van de eerste dag van de laatste menstruatie bij de hand hebt. De verloskundige wil je graag al in de 8e à 9e week van de zwangerschap ontmoeten. Als je voor de 10e week contact opneemt, heb je samen met je partner voldoende tijd om informatie over een risicoberekening te ontvangen en erover na te denken.

Als jullie geen bezwaar hebben komt de verloskundige bij jullie thuis. Dan weet ze waar ze jullie kan vinden. Dat is in het donkerte van de nacht en bij spoed prettig voor haar en een veilig gevoel voor jullie. We maken geen reclame met onze auto’s, maar als je het toch geen fijn idee vindt dat de buren de verloskundige bij toeval zien, kun je ook op het spreekuur komen. Het gesprek duurt ongeveer 45 minuten. Er worden vragen gesteld over jullie gezondheid, aangeboren afwijkingen en ziektes in de familie. Het is nog te vroeg om nu het hartje te kunnen horen kloppen. Eerst mag er een echo worden gemaakt. Daar krijg je tijdens dit bezoek een verwijsbrief voor mee. Evenals voor het bloedonderzoek om te achterhalen welke bloedgroep en rhesusfactor je hebt. Uit het bloed wordt verder bepaald of geen sprake is van; HIV en syfilis=geslachtsziekte, hepatitis=leverontsteking, Irregulaire Erytrocyten Antistoffen en bloedarmoede. De uitslag wordt naar de verloskundige praktijk gestuurd. Een slechte uitslag wordt niet telefonisch medegedeeld maar bij de eerstvolgende afspraak besproken.

De partner is van net zo groot belang als de zwangere voor ons. Wij vinden het fijn als jullie beiden tijdens het intakegesprek aanwezig zijn. Het kan fijn zijn om je vragen vooraf te noteren.