Natanja Fase & Glenda van Ringelenstijn

06-51272120

 
line decor
  HOME    VORIGE    VOLGENDE    
line decor
   
 
Bevalling

Thuis bevallen

Voor een thuisbevalling is het handig een aantal zaken in huis te hebben. Vanaf 37 weken kun je bij de thuiszorgwinkel een ondersteek halen en klossen, om het bed te verhogen. Vanaf die tijd is het raadzaam om een zeil over je matras te leggen voor het geval je vliezen breken.
Verder moet je 2 metalen kruiken, 10 hydrofiel luiers, 2 emmers met vuilniszakken en een digitale thermometer in huis hebben. Goede verlichting is ook belangrijk mocht er gehecht moeten worden. Zet vanaf 37 weken ook altijd je vluchttas klaar voor als je plots naar het ziekenhuis moet.

Ziekenhuis bevallen

Wanneer je kiest voor een poliklinische bevalling kun je met de eigen auto gaan. De verloskundige besluit wanneer jullie naar het ziekenhuis gaan. Je hebt dus al weeën. Een poliklinische bevalling betekent een verplaatste thuisbevalling. In het ziekenhuis baar je het kind en na een aantal uur ga je weer naar huis. De verloskundige gaat met je mee en begeleidt je bevalling in het ziekenhuis. Let er wel op dat er een eigen bijdrage op de poliklinische bevalling zit. Om na te gaan hoe hoog dit bedrag is kun je het beste contact opnemen met je verzekering. Voor het ziekenhuis heb je een geldig identiteitsbewijs nodig ook een verzekeringsbewijs en eventueel trouwboekje of  ouderschapserkenning om aangifte te doen. Beval shirt. Makkelijke broek, schoon shirt. Ondergoed, slippers. Toiletspullen. 1 setje babykleren. Maxicosy. Verder is kleingeld voor een rolstoeltje en parkeermeter altijd handig. Zorg ook dat je wat te eten en drinken wat je lekker vind meeneemt. Dit omdat een bevalling veel energie kost.

Ziekenhuizen waar wij het meeste mee samen werken zijn het Rijnland ziekenhuis in Leiderdorp of het Hofpoort ziekenhuis in Woerden. Als verloskundigen hebben wij geen voorkeur. Wanneer je een poliklinische bevalling wilt is het verstandig om een informatie avond bij te wonen in de ziekenhuizen. Je krijgt dan een rondleiding over de verloskamers en de kinderafdeling. Kijk voor data even op de sites van de ziekenhuizen