Natanja Fase

06-51272120

 
line decor
  HOME    VORIGE    VOLGENDE    
line decor
   
 
Bevalling

Thuis bevallen

Voor een thuisbevalling is het handig een aantal zaken in huis te hebben. Vanaf 37 weken kun je bij de thuiszorgwinkel een ondersteek halen en klossen, om het bed te verhogen. Vanaf die tijd is het raadzaam om een zeil over je matras te leggen voor het geval je vliezen breken.
Verder moet je 2 metalen kruiken, 10 hydrofiel luiers, 2 emmers met vuilniszakken en een digitale thermometer in huis hebben. Goede verlichting is ook belangrijk mocht er gehecht moeten worden. Zet vanaf 37 weken ook altijd een ‘vluchttas’ klaar voor als je plots naar het ziekenhuis moet.

Ziekenhuis bevallen

Wanneer je kiest voor een poliklinische bevalling kun je met de eigen auto gaan. De verloskundige informeert het ziekenhuis . In de regel zal dat het Alrijne Ziekenhuis zijn. Maar bij specifieke redenen zoals wanneer er geen plek is op de verloskamers kan uitgeweken worden naar andere ziekenhuizen, zoals het LUMC in Leiden of het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.
De verloskundige gaat met je mee en begeleidt je bevalling in het ziekenhuis. Let er wel op dat er een eigen bijdrage op de poliklinische bevalling zit. Om na te gaan hoe hoog dit bedrag is kun je het beste contact opnemen met je verzekering. Voor het ziekenhuis heb je een geldig identiteitsbewijs nodig ook een verzekeringsbewijs en eventueel trouwboekje of ouderschapserkenning om aangifte te doen.
Handig ook om mee te nemen ; een kort (beval) shirt; makkelijke broek; schoon shirt; ondergoed, slippers; toiletspullen.; 1 setje babykleren. Maxicosy. Zorg ook dat je wat losse snacks als muslirepen bij je hebt. En indien gewenst mp-3 met je favorite muziek.